Kmetija Kralj leži v Dobruški vasi.

Korenine vinogradništva in vinarstva segajo že v leto 1885. Odraz znanja in strokovnosti se kaže v kvaliteti naših vin. Mnogokrat smo se udeležili lokalnega in mednarodnega ocenjevanja vin in vedno dosegali visoke ocene in odličja. Kar trikrat smo si priborili laskavi naslov »Kralj cvička«.

Naši vinogradi se nahajajo v vinski gorici Vinji vrh, ki je znana daleč naokrog, da se tukaj pridela najboljšega dolenjskega posebneža – cviček. Obdelujemo 5 ha vinogradov. Večji del je zasajen s sortami za cviček, nekaj pa še za ostala vina, kot so modra frankinja, kerner, sauvignon ter dolenjsko belo.

Na kmetiji se poleg vinogradništva in vinarstva ukvarjamo še z živinorejo. Obdelujemo še 35 ha površin, na katerih pridelujemo lastno krmo za živali. Celotna kmetija je vključena v program okolju prijaznega kmetovanja. Vsa naša tehnologija temelji na znanju in stalnemu strokovnemu izpopolnjevanju s ciljem zmanjšati uporabo fitofarmacevtskih sredstev in doseči čim višjo kakovost naših vin in ostalih pridelkov.

Velika pridobitev za našo kmetijo je novo zgrajena vinska klet in soba za goste s pripadajočo infrastrukturo. Poleg prodaje vin nudimo tudi degustacije vin, presenetimo pa vas tudi z domačimi dobrotami.

Z veseljem bomo poskrbeli za vas z bogato hišno kulinariko ob različnih praznovanjih, obletnicah …